2012. július 31., kedd

Nokedlit a népnek!




 Ugye mindenki szereti a nokedlit?

 Na és elmosni a nokedlis edényt?   hm.. hm..


Tippek, trükkök, fortélyok (amit Anyukámtól tanultam):


-  Állni a tésztának nem szabad. 

-  Csak forró lobogó vízbe szabad szaggatni. 

-  A főzővízbe 1 kis kanál zsírt vagy olajat tegyél.

-  A liszthez adott víz felét tejjel, vagy tejszínnel is helyettesítheted. 

-  Mikor feljöttek a víz felszínére (1-2 perc)ki kell szedni, átöblíteni.

Csak akkor lesz apró ha gyorsan szaggatod.

-  A tálat, szaggatót hideg vízbe áztassuk, amíg el nem mossuk
    
-  A frissen leszűrt nokedlit ne kevergessük. 

-  A nokedlit kisebb adagokban szaggassuk a vízbe.

Az én nokedlim:

  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás
  • víz amennyit felvesz (ruganyos tészta legyen)
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kanál olvasztott vaj





A boldogsághoz semmi más nem kell, csak folyton megrakott tűzhely, ahol közös ételünk rotyog.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése