2012. július 23., hétfő

Savanyú krumpli leves


        

                  Egyszerű, családunkban közkedvelt étellel indítok.
           Általában kihűlve szeretjük, de ma nem volt ideje.



 Hozzávalók:  

  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 1 kis doboz tejföl 
  • 2 evőkanál kanál liszt
  • 1 kis fej hagyma
  • zeller zöld
  • ecet
  
                              



 A hozzávalókat puhára főzzük, majd tejföllel behabarjuk.
         Ecettel még savanyíthatjuk.





Miközben mosogatsz, imádkozz! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél, és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie.
Paulo Coelho

Liliom a kertemből

1 megjegyzés:

  1. Hmm, de jól néz ki! :) Ma nálunk is ez lesz az ebéd, bár kolbász hiányában sült virslivel! :)

    VálaszTörlés