2012. augusztus 27., hétfő

Gyümölcsös rétes


Szóval bevallom nőiesen, igazinak nevezett "húzott" rétes tésztát még csak egyszer készítettem életemben.
Mi a kelt rétesre szoktunk rá, miután megmutatta anyósom úgy 25 évvel ezelőtt.
Egyik ismerősöm felhívta a figyelmemet a LIDL-ben kapható rétestésztára. 
Mondván nagyon jó minőségű, próbáljam ki, ő már nagyon megszerette.

Kipróbáltam és nem bántam meg.

Töltelék tartalma: 
- cukkini
- alma
- körte
- érett banán
- mazsola
- mák
- dió
- porcukor
- fahéj
                                         

A réteslapokat megkenjük olvasztott vajjal vagy zsírral, zsemlemorzsával megszórjuk, majd elterítjük rajta a  kihűtött keveréket.  Felcsavarjuk a rétest, olvasztott zsiradékkal meglocsolva 190 °C-os sütőben arany-barnára sütjük 30-35-perc alatt. Miután kihűlt, zárható dobozba tettem egy kis időre, így a tészta megpuhult, és szépen lehetett felvágni.


    Nem lett száraz és kihűlve kissé tocsogós, pont jó.

"A rétes olyan, mint az asszony: vagy áldozd fel magad érte, vagy mondj le róla!" - Ignotus Pál