2012. szeptember 9., vasárnap

Krumplis pogi


Akkor süssünk Pogit!

      Hozzávalók: 
  • 0,5 kg liszt
  • 0,5 kg krumpli
  • 18 dkg disznózsír vagy kacsa, liba 
  • 1 evőkanál só
  • 2 tojás sárgája +1kenni
  • 1 kis tejföl
  • 3 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
   A felfuttatott élesztőt összekeverjük a liszttel és a többi hozzávalóval valamint a megfőzött, 
   kihűtött krumplival (ki kell hűteni mert különben ragadós lesz a tészta).
  Összedagasztjuk, majd megkelesztjük a tésztát (30 perc).
   Kiszaggatjuk, megkenjük tojássárgájával és megsütjük (35-40  perc).



Bablevessel langy melegen isteni!

A pogácsa az egyik legrégibb nemzeti ételünk, már a honfoglalást megelőzően is fogyasztották.