2012. október 30., kedd

Lekváros kiflik burgonyás tésztából


                              Nagymamám receptjére bukkantam, kíváncsi voltam ,ezért el is készítettem.


Hozzávalók: 50 dkg burgonya
                    50 dkg liszt
                    25 dkg porcukor
                    10 dkg vaj
                    2 tojás
                    4 evő kanál tej
                    2 dkg élesztő, vagy késhegynyi szódabikarbóna
                    citromhéj
                    só izlés szerint
                    lekvár vagy dzsem
                    kevés olaj a sütőlap bekenéséhez





Elkészítése:  
A burgonyát megfőzzük,meghámozzuk és lereszeljük.
Tojással,cukorral,vajjal, reszelt citromhéjjal,tejjel,szétmorzsolt élesztővel,sóval összegyúrjuk
nem túl keményre.
Ujjnyi vastagra kinyújtjuk kb 6x6 cm-es kockákra vágjuk.
A kocka egyik sarkába tesszük a tölteléket, s a szembe levő sarok felé hajtjuk, és kifli alakúra formáljuk.
Ebből a mennyiségből kb: 40 db kifli készíthető.
Kiolajozott sütőlapra tesszük, és közepes lángon sütjük.



"Ízleld meg az élet édességét!" Doreen Virtue