2012. december 2., vasárnap

Töltött csirkecombik




                                                                


                                                                   Hozzávalók:   8 db csirke felsőcomb
                                                                                        3 db tojás főzve + 2 nyersen
                                                                                        4 db zsömle
                                                                                        1 hagyma reszelve
                                                                                        1 csokor petrezselyem levél
                                                                                        1 kanál ételízesítő
                                                                                         só
                                                                                         késhegynyi bors
                                                                                        sült csirke fűszerkeverék


Elkészítjük a tölteléket.
A zsömléket tejbe áztatjuk, majd a tojásokkal,és az ízesítőkkel összedolgozzuk.
A combok bőreit fellazítjuk, és beletöltjük a tölteléket, megszórjuk sült csirke fűszerrel.
Sütőben szép pirosra sütjük,először fólia alatt 50 perc 180 fok, majd fedés nélkül 15 percig 200 fok ,
közben locsolgatjuk. Köretként steak burgonyát adunk.







  • Hogy mi a magyar ételek ízletességének titka? Végy egy konyhát, amelynek ükapja kaukázusi, dédapja olasz, nagyapja török, sógora osztrák, nagybátyja francia. Keress ehhez egy népet, amelynek jó ínye, fejlett ízlése, és emellett érzéke, kedve van a főzéshez.
Gundel Károly