2012. december 29., szombat

Vörösboros pulykacombok



Hozzávalók :  pulykacomb kicsontozva
                      fokhagyma
                      füstölt szalonna
                      pulyka fűszer
                      olaj
                      vörösbor



  1. A húst megmossuk, lenyúzzuk a bőrét.
  2. Megtűzdeljük fokhagymával, füstölt szalonnával.
  3. Egyenletesen rászórjuk a fűszert, majd elhelyezzük a sütőzacskóban és ráöntünk 2 dl vörösbort.
  4. Egy óra múlva kibontjuk a zacskót és még egy órát csendesen sütjük, amíg szép piros nem lesz.
                                                           
                                                                Párolt lilakáposzta illik hozzá

December végén mindig van egy nap
Mikor az ember ajándékot kap
A szeretet ünnepén
A szemekben kigyúl a fény
Mért nem, ó, miért nem
szinte érthetetlen
Mért nincs minden áldott nap karácsony

Fonográf - Karácsonyi dal