2013. január 17., csütörtök

Céklasaláta "gazdagon"


    Napok óta akartam már valaminek elkészíteni azt a pár darab céklát, ami még a kamra egyik
    kosarában árválkodik, de érdekes módon még nem annyira fonnyadozik.
 
    Ma már nem halogattam tovább így elkészítettem majonézesen .

    Hozzávalók:
  • 2 db cékla
  • 2 közepes krumpli
  • 2 főtt tojás
  • 1 kisebb hagyma
  • 1 nagyobb alma
  • 3 szelet párizsi
  • 2 kanál tejföl
  • 3 kanál majonéz
  • ecetes torma
  • 2 kanál kukorica 

Megfőzzük a céklát, krumplit, tojást, felkockázzuk, felszeleteljük a hagymát, majd lesózzuk.
Készítünk egy tartármártást ,amihez egy kiskanál  ecetes tormát is keverünk.
Feldaraboljuk még az almát, valamint a párizsit, és az egész hozzávalót összekeverjük.
Hűtőben kissé lehűtjük, érleljük és pirítóssal elfogyasztjuk.
Jó étvágyat hozzá!


A cékla egészségre gyakorolt jótékony hatása igen régóta ismert. Különösen tél végén, az egyik legfontosabb vitamin- és ásványi anyag forrásunk lehet.