2013. január 31., csütörtök

Gyömbéres-mazsolás kalács



Kalács készült csak úgy próbára, gyömbér ízzel mazsolával.

Hozzávalók
  • 60 dkg liszt
  • 3 tojás azért 3 mert kicsi volt
  • 3 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 6 dkg vaj
  • 1 kiskanál őrölt gyömbér
  • 1 marék mazsola




               Kenyérsütőben dagasztattam ki a kalácstésztát, de mivel jó meg volt a konyhába is,
               kivettem és kelni már a tálban hagytam.
               Kinyújtottam, és megszórtam mazsolával, majd feltekertem, és újból kelesztettem.
               Végül tojássárgájával lekentem, és sütöttem egy órát.









Reggelizz, ne háborúzz,
Igyál teát vagy narancsdzsúszt,
Egyél kiflit vagy kalácsot,
Ezzel váltsd meg a világot!