2013. február 16., szombat

Paprikás " kolompér"


 Van olyan ember aki nem szereti?

A magyar konyha örök klasszikusa!

        Na most őszintén .
        Apa készíti a legfinomabb paprikáskrumplit.
        Ugye lányok?
     Mindig azt mondtátok, mert ő aztán beleadott apait mármint szalonna, sonka stb
        én meg akkor még, csak úgy lájtosan.

      Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg zsír
  • 10 dkg füstölt kolbász , vagy lecsókolbász
  • 2 ev kanál pirospaprika
  • bors

A füstölt szalonnát 1 kanál zsírral megolvasztjuk, a megtisztított és apró kockákra vágott vöröshagymát a szalonna zsírban üvegesre pároljuk.
Lehúzzuk a tűzről, és még forrón belekevejük a pirospaprikát.
A meghámozott darabolt burgonyát hozzáadjuk, majd felöntjük annyi vizzel, hogy ellepje.
Sózzuk, amikor már majdnem kész beletesszük a kolbászt és készre főzzük.



 nokedlival

 
A paprikás krumpli a kezdő háziasszonyok nagy barátja.