2013. február 6., szerda

Túrós csusza pörcösen



Akkor most jöjjön egy kis szénhidrát !

Tészta minden mennyiségben.


Hozzávalók

  • 50 dkg csuszatészta, vagy nagykocka stb
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 35 dkg tehéntúró
  • 1 nagy tejföl
  • só 




    A tésztát a szokásos módon sós vízben megfőzöm, majd meleg vízzel leöblítve, lecsöpögtetem.
    Közben a szalonnát apróra összevágom, és zsírját kiolvasztom.
    A szalonna zsírra ráöntök kb 2 dl tejfölt, és összeforrósítva ráteszem a főtt tésztát.
    Jól összekeverem, és a szétmorzsolt tehéntúrót elosztom rajta.
    A megmaradt tejföllel lelocsolom, rászórom a szalonnapörcöt, és az egészet betolom az előmelegített,
    forró sütőbe.
   5-6 percig erős lángon pirítom, és előmelegített tányérokra adagolva tálalom.




Gyerekkori emlékkönyvem idézete:


Túrós csusza mákos csík, gondolj rám, ha bolha csíp!!!