2013. április 10., szerda

Az idei első sült halacskák



                                                         Ők az első "fecskék" !

                                         Idénykezdő fogásként kerültek az asztalra.

  A párom már hetek óta nagyon szeretett volna horgászni menni, de az időjárás, na meg az árvíz
  helyzet nem engedte.
  Tegnap már nem bírt magával , és kiment a tóra.
  Hozott egy pár keszeget, kárászt, de elkeseredetten jött, mert elment neki egy nagy potyka.
  Sebaj, mi nagyon szeretjük a ropogósra megsült kicsi halakat is, főleg most már, hogy teljesen
  kivagyunk éhezve a halakra.
  Megsütöttem, köretnek is sült sárgarépát ettünk.


 Hozzávalók:

                      keszeg, kárász
                      só
                      liszt
                      paprika
                      bors
                      olaj
                      sárgarépa


    A frissen kifogott halacskákat megpucolta, beirdalta a férjuram,majd besóztam őket.
    Jó ha fél órát áll a sóban.
    Majd liszt, pirospaprika, bors keverékébe hempergettem, és bő forró olajban kisütöttem.



 Ha halat akarsz fogni, meg kell értened, hogyan gondolkodnak; ha te hal lennél, mikor harapnál rá a csalira. Aztán oda dobd a horgot, ahol leginkább sejted a halat!