2013. június 20., csütörtök

Üdítő- kovászos- uborkaleves


     
Az elmaradhatatlan joghurt,és a napokban készült kovászos uborka egyvelegéből készült a mai ebédem.
Igazán üdítően hatott rám ebben a melegben.
A férjem elborzadva nézte, ahogy egy szelet rozskenyérrel kanalaztam be az enyhén savanyú ,
és eléggé sós leveskét.





Hozzávalók:
  • 3 db kisebb kovászos uborka jól lehűtve
  • 1 dl uborkalé
  • 1,5 dl joghurt
  • pici őrölt bors


Nagyon gyorsan elkészült, csak turmixolni kellett az uborkát a joghurttal ,és fűszerezni borssal .
A hozzávalók már a hűtőből jöttek, így eleve hűsek voltak.
Az ízek egy része is adott volt, a fokhagymás, sós, kapros íz jól érvényesült a joghurttal. 
A hideg levest uborkacsíkokkal, és rozskenyérrel tálaltam.






A kovászos uborka élettani hatásai :

A kovászos érlelés hatására tejsav képződik, ami tisztítja a gyomrot és segít a normális bélflóra helyreállításában.
Ezenkívül gazdag  B2 vitaminban, magnéziumban és vasban.