2013. július 15., hétfő

Patiszon töltve




   Ez a patiszon 80 km-t utazott velem.
   Hétvégén a lányoméknál voltunk,Ő ajánlotta fel, hogy készítsek belőle valamit.
   Hazafelé utazva kigondoltam, hogy tölteni fogom,mert van otthon barnarizsem már megfőzve.





    Hozzávalók:
  • 1 arasznyi átmérőjű patiszon
  • 500 g darált pulykahús
  • 4-5 kanál főtt barnarizs
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál gulyáskrém
  • 2 ág kakukkfű
  • bazsalikom levél
  • 1 kanál libazsír
  • 1-2 kanál Cézár saláta öntet



   
  A zsenge töknek kalapot készítünk, vagyis levágjuk a tetejét.
  Késsel, majd kanállal kivájjuk a belsejét,kb 1 cm maradjon.
  A darálthúst a zsíron a fűszerekkel megpároljuk, majd a megfőtt rizzsel, 1 tojással összekeverjük.
  Teszünk bele még Cézár saláta öntetet 1-2 kanállal, ez sajtos ízt ad neki.
  A masszát belekanalazzuk a tök belsejébe, és a kalapot ráhelyezve tepsibe téve,
  200 fokon egy órát sütjük.
  Úgy tudjuk ellenőrizni , hogy kész van -e már hogy, beleszúrunk belülről az egyik fodrocskába.

  Tipp:

  Vásárlásnál nyomjuk bele a körmünket, mert amelyikbe nem tudjuk belenyomni,
  az már öreg, nem szabad megvenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése