2013. július 5., péntek

Meggyes-mákos muffin





     Még mindig a meggyes téma dübörög.
     Muffin még nem volt?
     No lássuk akkor........






  Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor 
  • 20 margarin
  • 2 tojás
  • 1 kis pohár joghurt
  • 5 dkg mák
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 löttyintés csokis- meggy aroma
  • pici só
  • 20 dkg kimagozott meggy 




    A sütőt bemelegítjük,a tepsit kibéleljük kapszlikkal.
    A szokásos módon, először a száraz, majd a nedves hozzávalókat 
    összekeverjük.
    Vagyis a lisztet, a sót, a fahéjat,sütőport, szódát,mákot egybe.
    Majd a puha margarint kikeverjük a cukorral,tojással,aromával.
    A szárazanyagokat hozzákeverjük óvatosan a nedvesekhez,
    majd a joghurttal lazítunk az állagon.
    A papír kapszlikba teszünk egy kanál tésztát, két szem meggyet
    ismét egy kanál tésztát, majd egy szem meggyel bóbitázzuk .
    A sütőben 30 percig sütjük, majd meggyöntettel tálaljuk.




A kutatók szerint valamennyi élelmiszer közül a meggyben található a legtöbb gyulladáscsökkentő hatóanyag, a meggylékúra pedig felér egy igazi vitalizáló kezeléssel.

1 megjegyzés: