2013. július 27., szombat

Párolt lilakáposzta


 
    Ezt a köretet még régebben készítettem, de nem volt még eddig külön posztolva.
    Fasírtsüni , és vörösboros pulykasült volt hozzá.

 Hozzávalók:
  • 1 közepes lilakáposzta
  • 1 fej hagyma
  • 0,5 dl ecet
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • kiskanál római köménymag
  • olaj
  • 1 kévéskanál cukor  
A vöröshagymát pici olajon megdinszteljük,egy kávéskanál cukrot adunk hozzá.
Majd a laskára vágott, és kb 15 percig besózott káposztát is rádobjuk.
Meglocsoljuk az ecettel, fűszerezzük köménnyel, és pároljuk egy fél órát.
Közben ha a leve nagyon elfőne , pótoljuk vízzel,ill a vége felé hozzáönthetjük a bort.