2013. szeptember 28., szombat

Zöldséges halleves


 
        Ennek a levesnek a receptjét horgászás közben kaptam egy idősebb horgász ismerősömtől.

        Klasszikus halászlevet sokat készítek, krumplis halászos levest is, de zöldségesen még nem
        próbáltam.
        Igaza volt az öregnek, tényleg finom.
 



Hozzávalók:

  • hal ( ponty) + haltej
  • 1 ek zsír 
  • 2 db hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 db sárgarépa
  • 1 közepes karalábé
  • 1-2 db krumpli
  • petrezselyemgyökér +levél
  • fél zeller
  • 2-3 babérlevél
  • bors
  • zöld erőspaprika




   A recept nagyon egyszerű.
   A hagymát, megdinszteljük egy kanál zsíron, majd a megtisztított darabolt zöldségeket is
   átpirítjuk.( szép színt ad a répa)
   Felöntjük pici vízzel, és csak pároljuk, majd beleadjuk a már előre besózott halszeleteket.
   Ekkor annyi vizet adunk hozzá, amilyen sűrűre szeretnénk a levest,fűszerezzük,
   és egyűtt főzzük puhára.
   Itt nem teszünk bele pirospaprikát, a zöldségek adják az étel igazi ízét.
   A zellert,és a petrezselyem levelet , a hal tejet a végén adjuk hozzá.