2013. október 10., csütörtök

Fokhagymás rántottahalom baconnel



  Rántotta !
    Nagyon sokféle ízesítéssel, és adalékokkal készülhet.
    Aki szereti a fokhagymát, és a tojást, kedvelni fogja főleg ha még a szalonna is rásegít az ízekre.
   

 Hozzávalók: 2 személyre
  • 4 db tojás
  • 15 dkg bacon szalonna 
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • bors

   A bacont teflon serpenyőben szép pirosra megsütjük.
   Kiszedjük az edényből, majd a fokhagymát szeleteljük, és rádobjuk a szalonna zsírra.
   Mikor megérezzük az isteni illatot, azonnal ráöntjük a felvert tojásokat.
   Nem szabad sokáig a hagymát pirulni hagyni, mert megkeseredik,de azért kell kicsit sütni,
   mert így nem olyan intenzív az íze, mint ha nyersen adnánk a tojáshoz.
   Fűszerezzük a rántottát sóval, borssal és fakanállal kevergetve az ízlésünknek megfelelő
   keménységre sütjük.
   Végül tányérra halmozzuk, és a sült szalonna csíkokkal körítve, koktél paradicsomokkal tálaljuk.