2013. október 8., kedd

Lencsés-répás almasaláta olajnélküli majonézzel



    Salátára vágytam.
    Fincsi almáinkat már beraktároztuk, most csak rá kell járni a spájzba.
    Egy marék lencse, egy jó nagy sárgarépa, valamicske majonéz rá, és kész is a remek saláta.
    Találtam egy remek majonéz receptet, ahol nem kell olaj hozzá.




    Hozzávalók:

  • 2-3 alma
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 marék lencse
  • 2 ek mustár
  • 1-2 ek porcukor
  • 1 ek liszt
  • csipet só
  • 4 dl tej
  • 2 tojássárgája

     A majonéz készítése:

    A tojássárgájákat csomómentesre kikeverjük a cukorral, sóval,liszttel,mustárral.
    Gőz fölött besűrítjük a krémet az apránként adagolt tejjel.
    Kb, öt percig keverjük,vigyázzunk, hogy ne melegedjen túl mert megsül a tojás.
    Amikor az állagga megváltozik, gépi habverővel felhabosítjuk, majd kihűtjük.
    A tojás miatt két napon belül használjuk el.

    A lencsét megfőzzük a répával, az almát kockázzuk.
    A majonézt összekeverjük  a kihűlt lencsével, répával, almával.
    


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése