2013. október 21., hétfő

Máglyarakás


Hozzávalók:
  • 5-6 db alma
  • 1 kk fahéj
  • 6-7 szikkadt zsemle, vagy kalács
  • 8 dl tej
  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg margarin+ tepsi kenésre
  • kb 20 dkg pikáns lekvár
  • vaníliáscukor



Az almákat megmossuk, vékonyan fölszeleteljük,fahéjjal megszórjuk és megpároljuk.
A zsemlét szeleteljük, a tejet fölforraljuk. 
A tojások sárgáját a margarinnal, a fele porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, a forró tejet ráöntjük.
Ezután a zsemlére locsoljuk, kissé átforgatjuk, hogy mindenhol egyformán érje.
Egy magas falú tepsit kivajazunk, morzsával behintjük. 
Az áztatott zsemle felét belesimítjuk, az almát egyenletesen ráhalmozzuk, majd a maradék zsemlével beborítjuk.
A barackízt egy kevés vízzel simára keverjük, és megkenjük a zsemlét. 
Sütôben, közepes lánggal (180 °C) kb. 30 percig sütjük. 
Ezalatt a tojásfehérjét kemény habbá verjük,pici lekvárt belekeverünk ,és a tésztára kenjük majd kissé megpirítjuk.
Kihülve tálaljuk.