2014. július 19., szombat

Kávéhabos muffin




Jó kis kávés, habos muffinok voltak a mai ebéd desszertjei.



Hozzávalók:

Tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 12 dkg kakaó
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 dl kefir
  • 2 dl olaj
  • 3 tojás
  • pici só



Krémhez:
  • 12,5 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 1 evőkanál instant kávépor
Szóráshoz: 
  • kávépor




Elkészítése:
A szokásos módon elkészítjük a tésztát.
A száraz hozzávalókat és a nedveseket is külön összekeverjük, majd a két keverékből egy egységes tésztát kavarunk.
A muffin sütőt háromnegyed részig megtöltjük, majd 25 percig  vagy tűpróbáig sütjük.
A krémhez a tejszínt félig felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a kávéport, majd a mascarpónét is.
Habzsákba töltjük a kávékrémet, és a kihűlt muffinok tetejére halmozzuk csigaformában, majd egy kis kávéporral még megszitáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése