2014. július 1., kedd

Mustáros-bazsalikomos csirkemáj



A havi egyszeri csirkemáj sütését a konyhámban most a kertemben termő bazsalikommal készítettem, némi mustárés csili kisérletezésével.
A bazsalikom édeskés aromáját, a mustár pikáns, és a csili csípős íze harmonizálta.

Hozzávalók:
  • 500 g csirkemáj
  • kis csokor friss bazsalikomágacska
  • 15 dkg ceruzabab
  • 1 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál olaj
  • bors
  • csilipehely
  • salátalevél
  • burgonya


Elkészítése:
A megtisztított májat csíkokra vágtam, olajon fehéredésig sütöttem, borssal, bazsalikommal, csilipehellyel fűszereztem, majd mustárt adtam hozzá, és sóztam.
Roppanósra főzött ceruzababbal, és burgonyával, salátával tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése