2014. augusztus 15., péntek

Bögrés töltött lángos



 Ezt a fajta lángost, Viktorunk kérésére készítettem.
Ő töltve szerette volna, én viszont a bögrés változatot készültem kipróbálni, így a kettő ötvözetét hoztam össze.
Nagyon jó állagú tészta lett belőle, ami nem szívja be annyira az olajat.


Hozzávalók: 1 bögre = 2,5 dl 

  • 5 bögre liszt
  • 2 db tojás
  • 2 teáskanál só
  • 3 kis doboz sűrű joghurt vagy tejföl 3x140 g
  • 0,5 dl langyos cukros víz
  • 1 csomag porélesztő
  • olaj
  • virsli
  • sajt

Elkészítése:
A langyos vízben feloldjuk az élesztőt, majd a megszitált liszthez öntjük.
Hozzáadjuk még a sót, a tojásokat, és a joghurtot vagy a tejfölt.
Összegyúrjuk, majd hagyjuk meleg helyen megkellni.
Egy rúdba formáljuk, majd 1,5 - 2 cm széles szeleteket vágunk, amiket kis gombócokká formázunk.
A tésztát addig hagyjuk még pihenni, amíg előkészítjük a virsliket, ill.az olajat felforrósítjuk.
A gombócokat kinyújtjuk annyira,hogy egy virsli beleférjen, majd feltekerjük.
Tehetünk bele sajtot is, de akkor jól "csomagoljuk" be!
Forró olajban,többször forgatva megsütjük.
Sajttal, tejföllel, mustárral stb fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése