2014. október 12., vasárnap

Almarózsák




Mutatós, finom, almás édesség!



Hozzávalók:
  • 1 cs levelestészta
  • 4-5 piros alma
  • 1 ek fahéj
  • kb 5 ek cukor
  • 2 ek citromlé


Elkészítése:
 A kimondottan piros héjú almákat mossuk meg, vágjuk ketté,csumázzuk ki, majd szép vékony szeletkékre vágjuk fel.


Majd forraljunk vizet egy kis cukorral, citromlével, az almákat, több részletben kb 1 percig főzzük, majd papírtörlőn csepegtessük le.


A tésztát vékonyra nyújtsuk ki, kb 2,5 cm szélességű csíkokra vágjuk fel, és a fahéjjal elkevert cukorral hintsük meg.
Az almaszeletkéket úgy helyezzük a tésztára, hogy fedjék egymást kissé, és lelógjanak róla.




Tekerjük fel,majd a végén hagyjunk egy 1,5-2 cm-es tészta részt, amit a rózsa alá hajtsunk be.
180 fokon, 25-30 percig süssük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése