2014. november 8., szombat

Paplan süti




Nevét a formájáról kapta, olyan mint a steppelt pehelypaplan.
A képek nem a legjobbak, mert már este fotóztam.


Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 20dkg cukor
  • 150 ml langyos víz
  • 120 ml olaj
  • 3 db tojás
  • 2-3 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
töltelék:
  • 400 ml tej
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor(pudingba)
  • 50 dkg túró + 3 ek cukor aki igényli
  • vaníliás cukor,vagy vanília kikapart magjai
  • 1 tojás sárgája


Elkészítése:

A tésztához valókat összekeverjük, először a tojás, cukor......olaj, víz, sütőpor, kakaó, liszt.
Egy kivajazott kb 30x30-as tepsibe öntjük.
A krémhez pudingot főzünk, ha kihűlt a túróval, a kétféle cukorral, tojássárgájával jól összekeverjük.
Beletöltjük egy zacskóba, vagy habzsákba, és "benégyzethálózzuk" a kakaós tésztát.


170 fokos sütőben tűpróbáig sütjük, kb 40-50 percig.
Kihűlés után úgy vágjuk fel, hogy a túrókrémből minden szeletre jusson.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése