2016. január 5., kedd

Sárgarépa krémleves pirított gombával


Finom, tápláló krémleves, rozmaringgal bolondítva,pirított sampiongombával,napraforgómaggal, és némi sajtdarabkákkal tálalva, ebben a hidegben, igazi nyerő ebéd része volt.


Hozzávalók: 2 személyre

  • 3 db közepes méretű sárgarépa
  • 1 öklömnyi burgonya
  • 10-15 dkg sampiongomba
  • 2 evőkanál hántolt napraforgómag
  • sajt
  • 1/2 erőleveskocka
  • kb 1 dl kefír vagy joghurt
  • rozmaring ágacska
  • 1 evőkanál kókuszzsír(epéseknek ajánlom)



Elkészítése:

Megtisztítjuk a répát,a burgonyát,darabokra vágjuk, felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi,hozzáadjuk az erőleveskockát, egy picike rozmarinágat,és puhára főzzük.
Botmixerrel pépesítjük,( a rozmaring nélkül )visszateszük a tűzhelyre, a püréből kiveszünk egy merőkanálnyit, és a joghurthoz adjuk, elkeverjük vele, majd visszaöntjük a többi leveshez.Jól elkeverjük, esetleg ha nagyon sűrű, meleg vízzel beállítjuk a  nekünk megfelelő állagot.
Közben a gombát egy evőkanál kókuszzsíron megsütjük, teljesen kiszárítjuk a nedvességétől.
A sütés vége felé a napraforgó magot is hozzáadjuk, és erős lángon megpirítjuk mindkettőt.
Végül tányérokba szedjül a krémlevest, rátesszük a magos gombákat, és megszórjuk durva reszelőt "simogatott" sajttal.
A rozmaring nagyon finom ízharmóniában van a levesben, aki szereti biztos meg lesz elégedve vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése