2016. június 26., vasárnap

Pulykamell és burgonya rozmaringosan kovászolt cukkinivel és patiszonnal


Gyorsan elkészíthető ízletes étel készítettem kedvenc fűszeremmel a rozmaringgal.
A pulykamell pillanatok alatt megpuhult, a burgonyát a hús alatt képződött fűszeres zsiradékban pirítottam meg.

Hozzávalók 2 személyre

  • 2-3 szelet / fő pulykamell szelet
  • 1/2 kg újburgonya
  • 1 újnyi rozmaringág
  • bors 
  • zsíradék (  itt kókuszzsír)
Elkészítése:
A pulykamell szeleteket nagyon óvatosan frissentartó fólia alatt kissé megklopfoljuk.
Sózzuk, borsozzuk,majd a zsiradékban melybe rozmaring levélkéket szórtunk pár perc alatt megsütjük.
Nem szabad sokáig sütni, mert kiszárad.
Közben a burgonyát meghámozzuk,kockára vágjuk, és sós vízben feltesszük főni.
Amikor a hús megsült, kiszedjük a zsiradékból, és a félig megfőtt burgonyát beletesszük, megpirítjuk.
Kovászolt cukkinivel tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése