2016. augusztus 13., szombat

Csülkös nyári fejtettbableves zöldségesen

Hurrá érik a fejtőspaszuly!


Úgy húsz évvel ezelőtt ettem igazán jó zöldséges fejtettbabot a férjem nagynénikéjénél Gyulán.
Mindig arra gondolok mikor készítem.
Most is emlegettük Adélka főztjét.




Hozzávalók:
  • 1 kisebb kb 80 dkg csülök (csontnélkül)
  • 50 dkg fejtősbab 
  • 2 sárgarépa
  • 1 öklömnyi karalábé
  • 4-5 db krumpli
  • 2-3 db babérlevél
  • 1 csokorka petrezselyemlevél
  • 1 szál zellerzöld
  • 1 evőkanál delikát
  • 2-3 púpos evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál étkezési keményítő( vagy liszt)
  • csípős pirosarany
  • ecet



Elkészítése:
A csülköt átmossuk, majd puhára főzzük.
Amíg fő a hús,kifejtjük a babot, a zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk.
Ha a csülök félig megpuhult, kivesszük, felvagdossuk kockákra,majd a zöldségekkel,fűszerekkel együtt készre főzzük.
Végül behabarjuk a keményítős tejföllel, és pikánsra ízesítjük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése