Glazed Donut

Köszöntő

Köszöntelek az oldalamon kedves látogató!

mottóm:
"Az ételkészítés a legősibb művészet,hisz Ádám is éhesen született!"

2013. május 21., kedd

Epres túrótorta



                             Alíz lányom születésnapját most ünnepeltük családi körben.
                                 Neki készült ez a túró torta, eper és tejszín díszítéssel.

    Hozzávalók: 28 -as kerek tortaformához
  • 1 zacskó  piskóta tallér
  • 500 g túró
  • 250 g mascarpone
  • 500 ml Hullala
  • 1 zacskó étkezési zselatin
  • 1 dl eperszörp
  • 500 g eper
  • 15 dkg cukor   
A túrót finomra törjük, és összekeverjük a mascarponéval.
Az eperből pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit turmixoljuk a cukorral.
A tejszín felét felverjük keményre, majd a túrósmasszához adjuk az epres péppel együtt.
A zselatínt felmelegítjük az eperszörpben, és ezt is a túrós keverékhez öntjük.

A tortaformába belerakunk egy sor piskótatallért az oldalára és vizszintesen is.
A massza felét beleöntjük a formába, majd egy sort a piskótából vizszintesen ráhelyezünk.
A másik fél masszával felöntjük, és hűtőbe tesszük .
Jó ha áll egy éjszakát, majd eperszeletekkel és a tejszín másik felével( felverve) díszítjük.








Ez a nap más, mint a többi, ezt te is jól tudod,
Másként kelt fel reggel a Nap, és másként járt a Hold.
Köszöntünk hát téged, ha már így együtt vagyunk,
És ajándékul fogadd el vidám kis dalunk:
Boldog, boldog, boldog születésnapot,
Kívánjuk, hogy legyen még sok ilyen szép napod.