2014. január 23., csütörtök

Babérleveles fehér-krumplifőzelék


    Régi kedvencünket készítettem el ma .
    Ezt a fajta krumplifőzeléket Anyukámtól tanultam, Ő így fehéren,úgy mond "szabolcsiasan" főzi.
 

Hozzávalók:
  • 0,5 kg krumpli
  • 2-3 babérlevél
  • 3 dl tejföl 
  • 1 kanál liszt
  • tej 
  • ecet
  • sonka

A krumplikat meghámozzuk, vékony félkarikára szeleteljük,és annyi vízzel, hogy ellepje feltesszük főni.
Amikor felforrt, sózzuk (azért nem előbb mert nehezebben forr fel a víz akkor)2-3 babérlevelet adunk hozzá.
Egy kis tálkába beleöntjük a tejfölt a lisztet ,majd a főzőléből kiveszünk egy merőkanálnyit és habverővel jól összehabarjuk, és ráöntjük a krumplikra.
Miközben a habarást öntjük, fakanállal keverjük a fazékban a krumplikat, hogy elkerüljük a csomósodást.
A kellő sűrűséghez tejet is használhatunk még.
A végén tetszés szerint ecettel savanyíthatjuk, és sült sonkaszelettel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése