2014. május 24., szombat

Meggyes-kivis piskóta



Igazán ízletes ez az egyszerű süti, a savanykássága miatt ebben a melegben nagyon felüdített.
Variálható más gyümölcsökkel is!
Most én csak fél adagot készítettem.


Hozzávalók: fél adag
- 12,5 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 1 dl olaj
-1 dl meleg víz
- 2 tojás
- fél cs. sütőpor
- 1 cs. vaníliáscukor
- porcukor
-10 dkg meggy
 - 2 db kivi


A tojásokat a cukorral nagyon alaposan, fehéredésig kevertem.
Majd hozzáadtam a folyadékokat és a sütőporral elkevert megszitált lisztet.
Egy kisebb szilikon formába öntöttem, megszórtam meggyel, kivivel.
180 fokon, tűpróbáig sütöttem, majd felkockáztam, és megszórtam porcukorral.

Próbáljátok ki!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése